U bent hier: Home

fijne vakantie en tot in augustus

WIJ HEBBEN GEWONNEN! prijs voor beste acteerprestatie, proficiat zesde :) :)

schoolfeest 23 juni 2019 : allen welkom tussen 13u en 17u

Op volgende tijdstippen kan je het danstalent van uw zoon/dochter bewonderen :

13u00: openingsact            15u10: 1ste leerjaar
13u15: peuterklas               15u30: 2de leerjaar
13u45: 1ste kleuterklas       15u50: 3de leerjaar
14u15 : 2de kleuterklas       16u10: 4de leerjaar
14u45 : 3de kleuterklas       16u30: 5de leerjaar
                                            16u50: 6de leerjaar
     

zeeklassen L6 dag 4

Onze benen zijn vandaag een beetje gespaard gebleven.

We konden namelijk met de kusttram naar onze volgende bestemming: het abdijmuseum. We mochten zelf een archeologische opgraving doen, kregen een professionele uitleg over de opgravingen die daar gedaan werden en liepen rond muren en nissen van meer dan 700 jaar oud! Daarna trokken we een paterskostuum aan en kregen we een rondleiding door het museum.

Onze lunch nuttigen we in het zonnetje, tussen de ruïnes. De abdij beschikte vroeger ook over een molen, en die bezochten we in de namiddag. Molenaar Patrick vertelde heel enthousiast over het leven van toen, en iedereen hing aan zijn lippen. De molen van 50 ton droeg met gemak 44 leerlingen, en zo konden we alles goed zien. Op het einde mochten we zelfs met het touw waar normaal de meelzakken aanhingen naar beneden afdalen!

De laatste avond is uiteraard bonte avond, en de sfeer zit er goed in, er wordt door iedereen goed gedanst op de fijne plaatjes die meester Wesley oplegt! Een super geslaagde week voor iedereen, morgen met gemengde gevoelens terug de bus op.

Enkele sfeerbeelden van dag 4

zeeklassen L6 dag 3

Een kwartiertje later opstaan! Voor velen was dit een echte meevaller. Vandaag staan er wel wat kilometers op het programma. Na een stevig ontbijt kreeg iedereen een schepnetje, en vertrokken we richting zee met het zonnetje op onze neus. Twee ervaren garnaalvissers stonden ons op te wachten. Schoenen en kousen uit, en na een korte instructie ging iedereen op pad! Al snel kwam iedereen zijn vangst laten zien, en kregen we uitleg over elk diertje dat we gevangen hadden. De kinderen vonden het erg leuk!

Al snel was het tijd om terug te keren naar de jeugdherberg, om daar ons middagmaal te nuttigen. In de namiddag was het eindelijk zo ver: vele kinderen hadden hier al heel lang naar uitgekeken. De lange wandeling namen ze er graag bij. Het subtropisch zwembad was fantastisch! De weg terug ging iets trager, maar uiteindelijk zijn we met z’n allen terug in onze jeugdherberg geraakt. Daar stonden heerlijke balletjes-in-tomatensaus op ons te wachten.

De hele dag prachtig weer, maar ons avondspel viel in het water. Daarom werd beslist om nog een beetje te oefenen voor het schoolfeest, en daarna met z’n allen in pyjama met deken en kussen in de grote zaal voor enkele leuke kortfilms. Een perfecte dag! 

Sfeerbeelden dag 3

zeeklassen L6 dag 2

Vandaag staat er alweer heel wat op het programma! Bijna alle kinderen sliepen nog vast toen de leerkrachten ze deze ochtend gingen wekken. 

Na een stevig ontbijt trokken we de duinen in voor ‘buske stamp’. De tijd vloog zo voorbij, en al snel moesten we terug voor een gezond middagmaal: boterhammen met groentjes!

Daarna trokken we onze stapschoenen aan en gingen we op pad naar Navigo: het visserijmuseum. Daar stonden drie gidsen ons op te wachten en kregen we een uitgebreide rondleiding. Op de terugweg hadden we nog even tijd om te stoppen in de duinen, en kregen de kinderen nog de kans om een spelletje te spelen zoals levende Kubb. Stoofvlees met frietjes was ons avondmaal, dat door iedereen gesmaakt werd.

Als avondactiviteit stond er een quiz op ons te wachten met vragen over de 2 voorbije dagen.

Enkele sfeerbeelden

Tot morgen!
 

zeeklassen L6 dag 1

Na een vlotte busreis met een klein beetje file onderweg kwamen we in het behoorlijk zonnige Oostduinkerke.

We speelden in de speeltuin voor de jeugdherberg, aten ons lunchpakket en wandelden naar de Doornpanne. Een gids leidde ons rond en we zochten tevergeefs naar de pony’s. Een wandeltocht door de duinen bracht ons weer naar de jeugdherberg.

Bedden opdekken, douchen en rustig bekomen van de wandeling. Na de maaltijd schreven we een brief(je) naar huis en werden de gezelschapsspelletjes bovengehaald. 

2 sfeerbeelden van de eerste dag zeeklassen

Er zijn momenteel geen berichten beschikbaar.