U bent hier: Home » Nieuws » L6 verslag cultuurklassen dag 3

L6 verslag cultuurklassen dag 3

Vandaag stond er alweer een heleboel op het programma. We konden gelukkig een beetje langer slapen, voor sommigen was dit wel nodig.

Na alweer een lekker ontbijt maakten we ons lunchpakket, en vertrokken we te voet richting Kortrijk centrum. Daar stonden 2 gidsen ons op te wachten, die ons verschillende oude gebouwen van een andere kant lieten zien. Zo mochten we de Sint-Maartenskerk beklimmen, tot 84 meter boven de grond. Daar hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Ook konden we even kijken naar een enorm rad in de kerktoren, en uiteraard bezochten we ook even de prachtige beiaard. Vervolgens doken we een middeleeuwse kelder in onder de grote markt, en konden we ook even binnen in één van de 2 broeltorens.

Na een gezellige lunch in het park, vertrokken we richting Texture. Een museum over vlas. Daar kregen de kinderen een boekje, die hen door heel het museum leidde. Op de terugweg begon het lichtjes te regenen, maar dat deerde ons niet. De meesten versnelden zelfs hun pas nog, toen ze hoorden dat er vanavond stoofvlees met frietjes op het menu stond.

Nu zit iedereen gezellig op de kamer, klaar voor het avondmaal en de avondactiviteit! Morgen wordt een zware dag, dus niet te laat onder de wol!

Sfeerbeelden dag 3


Bericht geplaatst op 16/05/2018 « Terug naar het overzicht