U bent hier: Home » Nieuws » L6 verslag cultuurklassen dag 4

L6 verslag cultuurklassen dag 4

Deze dag was de meest gevulde van allemaal: na ons ontbijt meteen de bus op, om de gids op te halen in Ieper. Deze reed samen met ons langs verschillende begraafplaatsen, loopgraven, bunkers en monumenten ter nagedachtenis van ‘den grooten oorlog’. De kinderen luisterden met open mond naar alle verhalen, en keken hun ogen uit in de loopgraven en bunkers.

Nadien aten we ons zelfgemaakt lunchpakket op naast de Menenpoort. Na een korte speelpauze was het tijd om het museum ‘in Flanders Field’ te bezoeken. Daar liepen we 2 uur vrij rond, en kregen achteraf complimenten van de organisatie dat we zo rustig en geïnteresseerd rondgekeken hadden. Een pluim dus voor onze kids! Achteraf volgde dan uiteraard de beloning: souvenirshop en een superspeeltuin om even uit te waaien. Nadien kregen we in de ‘Kazematten’ een heerlijk bord spaghetti en een ijsje! Dan was het tijd om het heel stil te maken en te luisteren naar de ‘last post’.

Daarna terug de bus op, recht naar het hostel, waar dj meester Jeroen ons stond op te wachten. Het werd een blij weerzien voor iedereen, en we dansten tot het hoog tijd werd om te gaan slapen. Een fantastische afsluiter van een supertoffe week!

Tot morgen aan de schoolpoort!  

Sfeerbeelden dag 4


Bericht geplaatst op 18/05/2018 « Terug naar het overzicht