U bent hier: Home » Nieuws » zeeklassen L6 dag 4

zeeklassen L6 dag 4

Onze benen zijn vandaag een beetje gespaard gebleven.

We konden namelijk met de kusttram naar onze volgende bestemming: het abdijmuseum. We mochten zelf een archeologische opgraving doen, kregen een professionele uitleg over de opgravingen die daar gedaan werden en liepen rond muren en nissen van meer dan 700 jaar oud! Daarna trokken we een paterskostuum aan en kregen we een rondleiding door het museum.

Onze lunch nuttigen we in het zonnetje, tussen de ruïnes. De abdij beschikte vroeger ook over een molen, en die bezochten we in de namiddag. Molenaar Patrick vertelde heel enthousiast over het leven van toen, en iedereen hing aan zijn lippen. De molen van 50 ton droeg met gemak 44 leerlingen, en zo konden we alles goed zien. Op het einde mochten we zelfs met het touw waar normaal de meelzakken aanhingen naar beneden afdalen!

De laatste avond is uiteraard bonte avond, en de sfeer zit er goed in, er wordt door iedereen goed gedanst op de fijne plaatjes die meester Wesley oplegt! Een super geslaagde week voor iedereen, morgen met gemengde gevoelens terug de bus op.

Enkele sfeerbeelden van dag 4


Bericht geplaatst op 07/06/2019 « Terug naar het overzicht